۲
رتبه بهینه مسئله از حاصلضرب بدست می آید.
جدول شماره ۴-۱۱ : رتبه بندی نهایی پیمانکاران
معیارها | رتبه بندی نهایی |
A1 | ۵ |
A2 | ۴ |
A3 | ۳ |
A4 | ۱ |
A5 | ۲ |
۴-۴٫ خلاصه فصل
در این فصل سعی شد اهداف تحقیق برآورده و به سوالات تحقیق پاسخ داده شود. به همین منظور در ابتدا ۳۳ معیار پیشنهادی اولیه که از ادبیات تحقیق استخراج شد معرفی شدند. سپس با بهره گرفتن از آزمون فرض فازی معیارهای نهایی که شامل ۱۵ معیار در ۷ منظر کلی، تعیین شدند؛ سپس جهت وزن دهی به معیارهای انتخاب شده، از روش AHP فازی استفاده شد؛ در مرحلۀ آخر به رتبه بندی پیمانکاران با بهره گرفتن از روش تاپسیس فازی فاصلهای اقدام شد که در نهایت شرکت شماره چهارم رتبه اول را به خود اختصاص داد.
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه
فصل پنجم پژوهش به جمعبندی و نتیجه گیری و نهایتاً ارائه پیشنهاد اختصاص دارد. در نگاهی کوتاه به چهار فصل گذشته میتوان چنین گفت که در فصل اول با ارائه کلیات تحقیق مطالبی درباره موضوع، بیان اهداف و سوال های تحقیق، تبیین و تشریح واژه های کلیدی و مشکلات و تنگناهای تحقیق مطرح شد؛ در فصل دوم پیشینه و ادبیات تحقیق مرور شد؛ فصل سوم، به روش شناسی تحقیق می پردازد؛ فصل چهارم با کمک نرم افزار SPSS و Excel و تکنیک آزمون فرض فازی، AHP فازی و تاپسیس فازی فاصله ای به تحلیل اطلاعات جمعآوری شده پرداخته است.
در این فصل از پایان نامه با توجه به یافته ها و تجزیه و تحلیل های انجام شده، نتایج تحقیق، ارائه میگردد و در پایان نیز به ارائه پیشنهادات برای بهبود وضع موجود بر اساس یافته های پژوهش و نیز موضوعاتی برای تحقیقات آتی پرداخته خواهد شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۵-۱ یافتههای تحقیق
اهدافی که در این تحقیق دنبال شد عبارتند از :
۵-۱-۱ شناسایی وتعیین معیارهای انتخاب پیمانکار
ارزیابی و انتخاب پیمانکاران پروژه ها باید بر اساس مجموعه ای جامع از معیارها و شاخص ها صورت گیرد که کلیه جنبه های کارکردی قابلیتها، شایستگی ها و تواناییهای پیمانکار را پوشش دهند. به بیان دیگر جامعیت معیارها و شاخص های ارزیابی و انتخاب پیمانکار بدین معناست که معیارها و شاخص های مربوطه باید توانایی پیش بینی عملکرد محتمل پیمانکار در ارتباط با پروژه مورد نظر را دارا باشند. در این تحقیق با توجه به ادبیات تحقیق و نظرات صاحبنظران مربوطه هفت معیار اصلی و سی و سه شاخص یا زیر معیار، جهت ارزیابی پیمانکاران فضای سبز شهرداری استخراج گردید. این معیارها عبارتند از:
شاخص قیمت پیشنهادی؛
قیمت شاخص های مربوط به توانمندیهای فنی و تخصصی: وضعیت و قابلیت استفاده ازتجهیزات و ماشین آلات، نوع و تناسب تجهیزات و ماشین آلات، میزان تجربه و کارآزمودگی کارکنان فنی، تعداد و میزان کارکنان فنی یا کارشناسان.
شاخص های مربوط به تجربه و شهرت: مقیاس پروژه های انجام شده، تجربه اجرای پروژه های مشابه، مدت زمان فعالیت درصنعت وکسب و کار، تجربه جغرافیایی در محل اجرای پروژه.
شاخص های مربوط به صلاحیت و پایداری مالی: میزان و درجه بندی اعتبار، نسبت جاری، نسبت سودآوری، کفایت ضمانت نامه ها و معاهدات بانکی، سوابق گردش مالی.
شاخص های مربوط به ظرفیت انجام پروژه های جدید: حجم کاری فعلی، حجم کاری آتی
شاخص های مربوط به سازمان و مدیریت: صلاحیت و شایستگی مدیران عالی، سیستم و برنامه کنترل و تضمین کیفیت، اندازه سازمان، طرح و خط مشی ایمنی و سلامت، قابلیت و توانایی مدیریت پروژه، گرایش و تمایل به دعاوی قضایی، صلاحیت و قابلیت مدیران اجرایی، برنامه تفصیلی آموزش کارکنان.
شاخص های مربوط به عملکرد گذشته: عدم موفقیت در به اتمام رساندن پروژه یا قراردادهای قبلی، کیفیت واقعی به دست آمده در پروژه های قبلی، عملکرد ایمنی و سلامت در پروژه های قبلی، ارتباط با پیمانکاران فرعی، گرایش نسبت به ادعای خسارت کردن و منازعات قراردادی، میزان پروژه های تکمیل شده با تاخیرات زمانی، حجم و نوع کارهای ارجاع داده شده به پیمانکاران فرعی، ارتباط با کارفرمای قبلی، متجاوز شدن هزینه های پروژه از مقادیر برنامه ریزی شده.
پرسشنامۀ اول جهت غربال معیارها و تعیین مهم ترین معیارهای مؤثر در انتخاب پیمانکار، طراحی و تنظیم گردید. پس از جمعآوری پرسشنامه ها، با بهره گرفتن از آزمون فرض فازی مهمترین معیارهای مؤثر که از ۱۵ معیار تشکیل شده اند، مشخص شد و معیارهای قیمت، وضعیت و قابلیت استفاده تجهیزات و ماشین آلات، نوع و تناسب تجهیزات و ماشین آلات، مقیاس پروژه های انجام شده، تجربه اجرای پروژه های مشابه، نسبت جاری، حجم کاری فعلی، سیستم و برنامه کنترل و تضمین کیفیت، قابلیت و توانایی مدیریت پروژه، گرایش نسبت به ادعای خسارت کردن و منازعات قراردادی، صلاحیت و شایستگی مدیران عالی، کیفیت واقعی بدست آمده در پروژه های قبلی، عملکرد ایمنی و سلامت در پروژه های قبلی، میزان پروژه های تکمیل شده با تأخیرات زمانی و عدم توانایی در به اتمام رساندن پروژه یا قرارداد قبلی.